jún
8

Megelőzte a korát

A Toshiba Portege R500 nem mai darab, ilyen könnyű és vékony notebook még nem járt a kezeink között, pedig számos netbookot teszteltünk az utóbbi időszakban. No a Portege nem is netbook kategória, holott súlyban és méretben szinte az összes netbookot veri, de tudása és hardverelemei alapján munkára ajánlható, kényelmes és elegáns eszköz mindennapi használatra. Ami a cikk aktualitását adja, hogy míg korábban aranyárban mérték, manapság már beszerezhető egy középkategóriás notebook áráért.
már
11
Lenovo Idepad netbook tesztNem szokásom, de a lényeget már a bevezetőben le fogom írni. Lenovo IdeaPad S10-2 egy remekül használható netbook, annak minden előnyös tulajdonságaival bír: kicsi, könnyű, és szinte teljes értékű billentyűzetet kap, aki ezt a típust választja. A nagyobb kapacitású akkumulátora ennek a gépnek is kilóg (hasonlóan a Sony VPC-W netbook sorozatához), viszont cserébe jóval magasabb üzemidővel bír, így kellemes útitárs lehet, vonaton, nyaralás közben, otthon az ágyban fekve és még az ára is jó. Én mégsem venném meg magamnak. Aki kíváncsi, hogy miért lapozzon tovább.
dec
22
Sony VPC-W tesztEzt a tesztet mindjárt az elején egy vallomással kell kezdenem, lassan egy fél évtizede különböző Sony Laptopok használója vagyok. Sosem voltam semmiben márkahű, de a laptopok terén a Sony megfogott. Persze hasonló paraméterű gépet lehetett mindig jóval olcsóbban is kapni, de egyrészt a korábbi cégem vásárolta az általam e használt Sonykat, másrészt már megszoktam a Sony remek billentyűzetét, ami ugyan az évek során változott, mégis mindig kézre állt valamennyi. Szerettem a gépek kidolgozását a jó anyaghasználatot és azt, hogy bírták az igénybevételt, így amikor idén magamnak kellett gépet venni, akkor is a Sony mellett döntöttem. Az én notebookjaim folyamatosan mozgásban voltak: munkahely, otthon, vidék, külföldi konferencia vagy akár nyaralás, elkísértek az évek során mindenhova. Persze nekem nagyméretű gépeim voltak, ami a legtöbb esetben felesleges erőmű és macerás plusz eszköz volt az utazás során, hiszen a legtöbb dolgot egy pici netbookkal is el tudtam volna intézni. Az ár persze fontos kérdés a Sony VPC-W is drágább valamennyivel, mint a hasonló kategóriájú netbookok, a kérdés pusztán annyi vajon megér-e ez a kicsi Sony plusz 30.000 Ft-ot vagy sem?
dec
16

Kicsit finnyáskodva, szinte két újjal vettem kézbe ezt a tesztre kapott Fujitsu Amilo-t, de végül kiderült, egyáltalán nem volt igazam. Kapcsolatunk remekül alakult, néhány elkerülhetetlen, a nyitva hagyott vécéülőke jelentőségéhez mérhető apróságot leszámítva. Most, hogy szakítanunk kell, kicsit magával is rántott a mélabú.

dec
9
Toshiba Satellite L500-1FWA japán autókat szokták olyan strapabíró, megbízható gépként emlegetni, mint amilyennek ez a Toshiba Satellite (L500-1FW) tűnt a tesztek során: megveszed és működik, nincs szüksége a gazda szemére vagy márkaszervízre. Nagyjából a közvélekedés szerinti japán autós vonallal lehet jellemezni a megjelenését is: nem lehet vele janizni tárgyalásokon, kávéházakban vagy az egyetemi nagyelőadóban, de nem is olyan túlcsicsázott, fölösleges gombokkal, csilivili matricákkal, váratlan mélyedésekkel, derékszögű huppanókkal és dombokkal díszített valami, izé, mint más laptopok, mondjuk az MSI-k. Persze a Toshiba márka jól cseng a felső kategóriában is, gondoljunk csak a harman-kardon hangrendszerrel szerelt Qosmio sorozatra, ami az autós hasonlatnál maradva a Toshiba Lexussza is lehetne.
süti beállítások módosítása